Світ
25 червня 2016
Шотландія почне невідкладні переговори про збереження членства в ЄС
В Единбурзі мають намір створити консультативну групу експертів.
news-image

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила про намір почати переговори з Брюсселем задля збереження у складі ЄС. За словами Стерджен, шотландці виступають за "термінові дискусії" з Брюсселем з метою "захистити місце Шотландії в ЄС", повідомляє Європейська правда з посиланням на The Telegraph, пише «Є!».

"Кабінет погодився шукати можливості негайно розпочати дискусії з інститутами ЄС та державами-членами, щоб вивчити всі варіанти захисту місця Шотландії в ЄС", - сказала Стерджен.

Також в Единбурзі мають намір створити консультативну групу експертів для консультації місцевої влади з юридичних, фінансових і дипломатичних питань для збереження членства Шотландії в ЄС.

Крім того, Стерджен повідомила, що її кабінет погодився почати роботу над законодавством, яке дозволило б провести другий референдум про незалежність.

"Ми готові діяти рішуче заради єдності Шотландії та її прогресу. Як я вже говорила вчора, другий референдум про незалежність, безсумнівно є варіантом, який повинен бути на столі і який фактично вже є на столі", - заявила Стерджен.

Зазначимо, що Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.

Читайте також: Шотландія хоче залишитись в Євросоюзі