Події
27 червня 2016
У Росії чиновники обстріляли літній табір «для перевірки боєготовності дітей»
Чоловіки хотіли влаштувати «нічну мобілізацію».
news-image

Як повідомляла «Є!» ,  2 червня 2016 рокув Снєжинському дитячому оздоровчому таборі «Орлятко» (Челябінська область, Росія) після відкриття зміни п'яні співробітники влаштували стрілянину з пневматики по житлових корпусах, розбивши скло. Поліція затримала інспектора управління освіти і юриста цього управління, які згодом були звільнені. 

У ході розслідування свої дії чоловіки пояснили бажанням «мобілізувати» дітей для проведення з ними «курсу молодого бійця», повідомляє сьогодні «Челябінськ.ру».

Челябінська прокуратура встановила, що обстріл палат, де вночі спали діти, був проведений без «інструкції, методичного плану, а також без будь-якого контролю», при цьому чиновники «мали хибні уявлення про мету проведення навчальних зборів і способи їх організації».

Прокурорська перевірка лише зараз встановила, що двоє на даний момент вже колишніх чиновників - старший інспектор у справах ГО і НС управління освіти Андрій Головін і колишній начальник правового відділу управління Віктор Федоренко - взагалі не повинні були працювати з дітьми.

За їх власним поясненням, своїми діями вони хотіли імітувати напад бандитів і влаштувати в таборі «мобілізацію».

Підсумком «мобілізації» стала заведена проти них кримінальна справа про хуліганство.

Читайте також: У Брюсселі скасували зустріч Порошенка з Шульцем