Світ
1 липня 2016
В Італії обрали найкрасивіше озеро країни
Лаго Мольвено третій рік поспіль отримує нагороду.
news-image

Третій рік поспіль титул найкрасивішого озера в Італії і приз "5 вітрил", що присуджується організаціями Legambiente і італійським Touring Club, отримує озеро Лаго Мольвено, передає «Є!»

Озеро розташоване в провінції Тренто, в оточенні красивого природного парку Адамелло Брента, в водах якого відображаються вершини Доломитових Альп.

Красу цих місць, насправді, вихваляли вже більше ста років тому. Озеро було улюбленим місцем відпочинку деяких іменитих гостей, в тому числі короля Бельгії Альберта I, тут проводив канікули дослідник Умберто Нобіле, письменник Альберто Моравіа і поет Фогаццаро, який назал Лаго Мольвено "перлиною в дорогоцінній скриньці".

Мольвено знаходиться на самому початку плато Брента - Паганеллі. Завдяки прозорості та чистоті його вод протягом літнього сезону озеро є ідеальним місцем для відпочинку на пляжі і підходить для тих, хто практикує різні водні види спорту: вітрильний спорт, каное, віндсерфінг. Також можна взяти напрокат човен або катамаран і досліджувати розкішну природу в оточенні тиші гір.

Читайте також: ЄС продовжив економічні санкції проти Росії