Київ
7 липня 2016
Київські депутати наклали мораторій на підвищення тарифів з 1 липня
Також забороняється стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.
news-image

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в Києві, передає «Є!»

Відповідне рішення передбачає встановлення заборони до 1 жовтня 2016 року на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги. Також забороняється нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.

Ми приймаємо це рішення, аби не допустити стрімке падіння рівня життя населення України. Збільшення розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, електрику та газ без одночасного вирішення питань забезпечення повної зайнятості населення та перегляду рівня мінімальної заробітної плати й інших соцстандартів, призведе до непомірного фінансового перенавантаження на кожного киянина. Також сприятиме утворенню значної заборгованості перед організаціями, що надають ЖКП,— зазначив депутат Київради Олександр Омельченко, який є суб'єктом подання даного рішення.

Він також зазначив, що наразі в судових органах перебувають позови про скасування постанови НКРЕКП від 9 червня 2016 року, згідно якої були встановлені нові тарифи на житлово-комунальні послуги.

Відповідне рішення підтримали 75 депутатів.

Читайте також: У Києві Московський проспект носитиме ім'я Степана Бандери