Події
8 липня 2016
Глава СБУ навів приклад циничного діалогу між лікарями Олександрівської лікарні
Лікарі погодилися оперувати тяжкохворого, якщо він дає необхідну суму.
news-image

Під час вчорашнього затримання заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина при ньому було вилучено 900 доларів і 38 тис. грн. Про це під час брифінгу повідомив глава ГПУ Юрій Луценко, передає «Є!» із посиланням на "112 Україна".

Передача відбулась в автомобілі, після цього два автомобілі Василишина та його спільника, директора урологічного центру цієї лікарні Юрія Серняка, роз’їхались.

Після отримання грошей Васлишин приїхав з черговою порцією грошей на дачу своєї доньки.

Луценко зазначив, що це невелика сума, адже передача була системною, щотижня, а при ньому були лише гроші одноразової передачі.

Загалом же у Василишина та його спільника, директора урологічного центру цієї лікарні Юрія Серняка, було вилучено загальну суму 315 тис. грн, 47,5 тис. доларів і 2,5 тис. євро. 

Юрій Луценко зазначив, що гроші Василишин отримував через свою людину - Юрія Серняка, якого було призначено на посаду директора урологічного центру цієї лікарні.

Це була група змовників, в. о. міністра охорони здоров'я пан Василишин, який до того був керівником Олександрійської лікарні, представив колективу цієї лікарні уродженця міста Донецька, Серняка Юрія Петровича, 1962 року народження, який став обіймати посаду директора урологічного центру цієї лікарні та особисто розподіляв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали цьому Серняку. Серняк ці гроші акумулював і щотижня, фактично, від 50 до 100 тис. грн лише з цього центру отримував заступник міністра, - описав схему Луценко.

Обшуки ще тривають. Окремо Луценко акцентував, що в цій справі важлива не сума, а "особливий цинізм" цих хабарів, оскільки вони йшли за операції від тяжко хворих людей. 

Зокрема, глава СБУ Василь Грицак навів приклад діалогу між лікарями Олександрівської лікарні.

Лікарі між собою спілкуючись кажуть, що пацієнт в поганому стані, що робити?

- Гроші дають?

- Дають.

- Ріж. Це верх цинізму в той час, коли в державі іде війна, - сказав Грицак.

Він обіцяє, що правоохоронці оприлюднять частину матеріалів у справі пізніше, після зняття грифу таємності.

Також після легалізації матеріалів вони будуть передані на підслідство НАБУ.  

Читайте також: Заступника міністра охорони здоров'я України викрито на хабарництві та поборах