Samsung Galaxy S7 провалила тест на водонепроникність (відео)
У ході тесту апарат Galaxy S7 Active був на півгодини поміщений в ємність з водою.
news-image

На початку червня компанія Samsung офіційно представила спеціальну версію смартфона Galaxy S7, призначену для любителів активного відпочинку, - модель Galaxy S7 Active, передає «Є!»

Серед іншого, ця модифікація смартфона отримала додатковий захист екрану і більш міцний корпус, який витримує падіння з висоти близько 1,5 метрів.

Як і базова версія флагмана Samsung, ця модифікація смартфона отримала захист від впливу вологи за стандартом IP68, згідно з яким пристрій може провести під водою до 30 хвилин на глибині в 1,5 метри. Однак тест, проведений американським порталом Consumer Reports, показав, що Galaxy S7 не відповідає цим нормативам.

В ході тесту апарат Galaxy S7 Active був на півгодини поміщений в ємність з водою, в якій було створено тиск, що відповідає тиску на глибині в 1,5 метри. Коли смартфон вийняли з води, на його дисплеї було видно зелені смуги, і екран не реагував на торкання. Крім того, на лінзах обох камер спостерігалися бульбашки.

Дотримуючись прийнятої методики тесту, представники Consumer Reports випробували другий Galaxy S7 Active, який також провалив його. Через два дні після перевірки обидва смартфона так і не відновили працездатність.

Після цього представники порталу звернулися за коментарем в Samsung. У компанії повідомили, що смартфон Galaxy S7 Active є одним з найбільш захищених на ринку, проте визнали можливість дефекту в деяких пристроях і пообіцяли провести перевірку.

Варто відзначити, що раніше в Consumer Reports вже перевірили на водонепроникність базовий апарат лінійки Galaxy S7 і модифікацію з вигнутим екраном S7 Edge. Обидва смартфони успішно подолали тест, з яким не впорався Galaxy S7 Active.

Читайте також: Зірка «Гри престолів» пофарбувала волосся в синій колір (фото)