Київ
11 липня 2016
Завтра у Національному музеї Тараса Шевченка відкривається фотовиставка “Рани”
Соціальний проект “Рани” представляє світлини українських військових, яких було тяжко поранено під час Євромайдану та АТО.
news-image

Завтра, 12 липня, о 18.00 у Національному музеї Тараса Шевченка відкривається фотовиставка “Рани”, передає «Є!»

Американський фотограф українського походження Йосип Сивенький презентує свій фотодокументальний проект, над яким він працює з 2014 р.

Соціальний проект “Рани” представляє світлини українських військових, яких було тяжко поранено під час Євромайдану та АТО. У когось обгоріло все тіло, багато хто страждає від нестерпного болю, хтось не може ходити, а хтось втратив руку чи ногу. Є такі, що страждають на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) чи стали залежними від знеболюючих препаратів. Всіх їх об’єднує дві речі: біль – сильний фізичний чи емоційний біль, – а також складне завдання адаптуватися до нового життя після поранення.

Проект спрямований на те, щоб проінформувати українців про масштабне завдання реінтеграції поранених солдатів та активістів Євромайдану в нормальне життя і поставити до обговорення такі питання, як: необхідність довгострокової програми медичного обслуговування, пенсійне забезпечення, курси фізичної терапії, лікування ПТСР, перепідготовка та майбутня зайнятість, брак в Україні необхідної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями.

Виставка триватиме до 26 липня в атріумі Музею Тараса Шевченка (бул. Тараса Шевченка, 12).

Музей працює з 10:00 до 17:30 щодня, окрім понеділка.

Читайте також: Документи ОУН та УПА з архівів КДБ про польсько-український конфлікт відтепер он-лайн