Події
13 липня 2016
Аваков повідомив, що бурштинщики збили безпілотники і мали броньовик (фото)
Старателі чинили опір спецназу.
news-image

Спецпідрозділи Нацполіції затримали групу незаконних видобувачів бурштину у Рівненській області, які збили безпілотники правоохоронців, написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, передає «Є!»

Це сталося на непрохідних болотах у Рокитнівському районі, старателі чинили опір спецназу, каже міністр.

При цьому під час спецоперації у копачів вилучили бронемашину МТЛБ (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований).

За словами Авакова, кілька днів тому безпілотники "Дніпро-1" в заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину". Безпілотники були збиті.

Два з трьох були збиті .. це не фронт .. на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина розорення природи заповідника і .. бронетехніка. Ні, це фото із зони АТО .. це сьогоднішні кадри з Рівненської області, - зазначив Аваков і попередив, що місцевих мешканців зараз намагаються організуватися, щоб "відбити хлопців і броньовики".

Голова МВС заявив, що не допустить "бандитської влади бананових або бурштинових вотчин" і за необхідності до місць заворушень направлять додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції.