Суспільство
13 липня 2016
Українська молодь звернулася до поляків із закликом до примирення
Молоді українці записали відеоролик, у якому закликали поляків до взаємного прощення та примирення.
news-image

«Пробачаємо і просимо вибачення» – наголошує українська молодь у відеоролику, який розміщено у світовій мережі у зв’язку з річницею Волинського злочину, апогей якого припадає на 11 липня, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Друзі-поляки, у 1940-их роках ХХ століття сталася жахлива трагедія між нашими народами. Тисячі безневинних людей загинули з обох боків. Кожне ім’я має бути пригадане, кожна людина, що загинула, має бути вшанована. Україна та Польща мають багато сумних сторінок в історії: століття взаємного поборювання, ненависті і зради. Ми повинні навчитися говорити про наше минуле без сварок і з порозумінням. Крім сумних сторінок, є сторінки діалогу і співпраці. Настав час, коли обом народам треба сказати: „Пробачаємо і просимо вибачення”, – відзначають українські студенти.
Колись ворожнеча між нашими народами обернулася для України і Польщі втратою державності і незалежності, тисячами загублених життів українців і поляків. Давайте не дозволимо безвідповідальним політикам повторити цей сценарій, на який тільки чекає Росія, яка відверто погрожує країнам Заходу вторгненням, – додає молодь.
Українці ніколи не забудуть братньої руки, простягнутої Вами у важкі часи Майдану. Україна і Польща мають спільне європейське майбутнє. Нехай наше сумне минуле не завадить нашому доброму майбутньому, – наголошують українські студенти у відеозверненні до поляків.