Політика
14 липня 2016
У польському Сенаті повідомили, що парламентарії поїхали до Одеси самовільно
Станіслав Карчевський зазначив, що сенатори Громадянської платформи не отримували згоди спікера Сенату для поїзди до Одеси.
news-image

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський заявив, що сенатори від партії Громадянська платформа поїхали до Одеси самовільно, не отримавши від нього необхідної згоди для цієї поїздки, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Вчора в Одесі трапився інцидент: проукраїнські активісти з організації «Автомайдан» заблокували польських парламентаріїв у готелі і не пустили їх на зустріч з родинами жертв заворушень, які сталися у місті два роки тому.

Єжи Вцісла та Ян Рулєвський планували зустрітися з родинами жертв тільки однієї зі сторін трагічних подій, а саме тими, які виступали проти унітарності України.

Одеський «Автомайдан» повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що польські сенатори від Громадянської платформи приїхали до Одеси на запрошення української партії Опозиційний блок.

Крім сенаторів Громадянської платформи, у готелі «Geneva» перебували теж політики польської партії Зміна (Zmiana). Партія відома своєю проросійською діяльністю.

Спікер Сенату повідомив, що про цю поїздку та інцидент він довідався з мас-медіа. Політик додав, що парламентарії проігнорували обов’язкові процедури: кожну закордонну поїздку сенаторів треба консультувати з Бюро закордонних справ Сенату та мати згоду спікера.

Такої згоди сенаторам я не давав, - наголосив Станіслав Карчевський.

У такій ситуації вони самі відповідають за перебіг візиту, а також за те, хто їх запросив.

Читайте також: Ірина Геращенко вимагає покарати нардепів, які запустили безпілотник у сесійній залі (відео)