У «Антонова» замість російських партнерів будуть канадські
Угоди стосуються обчислювальних управляючих систем, GPS-датчиків та дисплеїв.
news-image

Держпідприємство "Антонов" уклало угоду на постачання обладнання для українських літаків із канадською компанією Esterline CMC Electronics, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Як повідомили на підприємстві, підписані на авіашоу у британському Фарнборо угоди стосуються обчислювальних управляючих систем, GPS-датчиків та дисплеїв для 67 літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178 та важких транспортних Ан-124-100 "Руслан".

Підписання цих контрактів - гарна нагода поєднати канадські технології з прекрасними літаками "Антонов". Ми готові сприяти вирішенню всіх питань для забезпечення розвитку плідного співробітництва, - заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Крісті Фріланд, яка була присутня на церемонії.

Раніше деталі, про які ідеться, Україна купувала у Росії.

Обладнання Esterline CMC найкращим чином задовольняє наші вимоги. Впевнені, що його використання забезпечить нашим новим літакам додаткові переваги на світовому ринку, - зазначив президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба.

За його словами, українські виробники літаків також вже співпрацюють зі ще однією канадською компанією - Pratt&Whitney Canada, яка надасть двигун для пртотипу багатоцільового транспортного літака Ан-132.

Читайте також: Індійська компанія відправила Дональду Трампу 6 тисяч коробок зеленого чаю для «очищення»