Події
15 липня 2016
Виконавець теракту в Ніцці взяв вантажівку в оренду за кілька днів до трагедії
Раніше повідомлялося, що за кермом, імовірно, знаходився 31-річний місцевий житель з подвійним франко-туніським громадянством.
news-image

Вантажівка, що використовувалася для здійснення теракту в Ніцці, була узята в оренду за кілька днів до цієї трагічної події. Про це повідомляє агентство France-Presse з посиланням на представника правоохоронних органах, передає «Є!»

Вантажівка була узята в оренду кілька днів тому в регіоні Прованс - Альпи - Лазурний берег, - заявив він.

На момент зупинки у вантажній машині передній бампер і решітка радіатора були сильно пошкоджені в результаті численних зіткнень, а на лобовому склі слідчі нарахували більше 30 отворів від куль.

Сапери виявили в автівці зброю і боєприпаси, а також, за даними ЗМІ, ручну гранату.

Раніше повідомлялося про те, що, згідно з знайденим в салоні документам, за кермом, імовірно, знаходився 31-річний місцевий житель з подвійним франко-туніським громадянством, що не перебував на обліку у спецслужб.

Він був убитий в ході перестрілки з поліцією.

За даними ЗМІ, у нього могли бути спільники, проте поліція поки не має в своєму розпорядженні точних відомостей на цей рахунок.

Нагадаємо, в четвер увечері вантажівка на повній швидкості в'їхала у натовп на Англійській набережній в Ніцці, де в той момент знаходилися тисячі людей, які розходилися після святкового феєрверку на честь Національного свята 14 липня. Згідно з останніми даними, в результаті загинули 84 людини, ще 18 осіб перебувають у критичному стані.

Читайте також: У вантажівці, що протаранила натовп у Ніцці, знайдено посвідчення особи