Світ
4 грудня 2014
Куди рухається рейтинг Путіна
За оцінками досліджень сьогодні популярність Володимира Путіна залишається досить високою
news-image

Анна Арутюнан на сторінці usatoday.com відзначає, що незважаючи на те, що зараз проти Росії висунуто санкції, вона знаходиться  на межі  міжнародної ізоляції через військове втручання в  Україну, економічна ситуація погіршується, для багатьох є несподіванкою, що за цих обставин Путін зберігає 85-відсотковий рейтинг.  

Повідомляє ednist.info  із посиланням на usatoday.com.

Автор зазначає, що впродовж часу  політика Путіна стрімко змінювалася. Так, зокрема, стала  досить неочікуваною анексія Криму. Адже тривалий час Росія докладала багато зусиль для інтеграції у світове співтовариство, і незважаючи на це, Путін ризикнув залишити свою країну в ізоляції та ризикнув всіма досягнутими домовленостями, зважившись на втручання до Криму та  України.

Ще влітку  рейтинг Президента Росії мав показник  87%. Восени, під час застосування санкцій, контрсанкцій та падіння цін на нафту, рейтинг був у межах 80-відсоткового бар’єру. З позиції Заходу все це є незрозумілим, і широка підтримка свого Президента росіянами суперечить логіці, відзначає автор. «Але в російській політичній традиції, де лідер стоїть вище закону, Путін популярний, тому що він -  могутній. Голосувати - це не стільки робити обирати політика, скільки вирішувати - коритися або бунтувати», - повідомляється в статті.

На думку автора у керівництві Володимира Путіна країною є елемент ірраціональності. Проте, стан економіки не є показником того, чи втримається Путін при владі. Об’єктивні показники як, наприклад, ціни на нафту, зміцнили його політичну позицію. А подорожчання продуктів легше перетерпіти, адже  провину за це можна покласти на західні санкції.

TEXT.RU - 93.48%