Світ
20 липня 2016
Міністерство освіти Туреччини закриває 626 навчальних закладів
Раніше газета Hürriyet повідомила, що не менше 15,2 тис. співробітників сфери освіти тимчасово відсторонили від займаних посад.
news-image

Міністерство освіти Туреччини прийняло рішення про припинення роботи 626 навчальних закладів. Про це повідомив сьогодні телеканал NTV, передає «Є!»

За даними телеканалу, в числі закритих установ значаться 524 приватні школи.

Раніше газета Hürriyet повідомила, що не менше 15,2 тис. співробітників сфери освіти Туреччини тимчасово відсторонили від займаних посад після невдалої спроби державного перевороту в республіці.

Всього за звинуваченням в організації спроби перевороту в Туреччині вже затримані 9332 людини. Серед них два ад'ютанти президента, 492 співробітника Управління у справах релігії Туреччини, 100 поліцейських, 6038 військовослужбовців, 755 суддів і прокурорів, більше 250 співробітників канцелярії прем'єр-міністра, 650 цивільних осіб.

Крім того, за даними Hürriyet, 28 тис. 321 осіб звільнено з таких структур, як апарат уряду, МВС, Вища освітня рада, Міністерство освіти, Національна розвідувальна організація, Головне управління у справах релігії, Міністерство у справах сім'ї та соціальної політики, Міністерство фінансів і Департамент контролю енергетичних ринків.

Читайте також: Чехія хоче запропонувати роботу турецьким професорам, звільненим після путчу