Події
21 липня 2016
В Ірпінській колонії засуджені влаштували бунт
На даний час в установі утримується 175 осіб.
news-image

В Ірпінському виправному центрі (№ 132) на Київщині засуджені влаштували бунт. Як повідомили у Державній пенітенціарній служби України, надзвичайна подія у виправному центрі сталася увечері 20 липня, передає «Є!»

Зазначається, що близько 20 години заступником начальника цієї установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи Шепелєм А.Л., відповідно до інструкцій, було здійснено огляд засуджених з метою виявлення у них заборонених предметів.

Під час таких заходів співробітнику установи здалося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин. До останнього було застосовано фізичну силу, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини та висловили невдоволення шляхом побиття вікон.

На місце події прибули співробітники обласного управління та апарату ДПтС України, завдяки яким вдалося припинити масову непокору засуджених, - повідомили в установі.


Із засудженими було проведено роз’яснювальну роботу, здійснено перевірку наявності їх на своїх місцях та здійснено команду «Відбій».

Усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№ 132), перебувають на місці. Втечі засуджених не допущено, - додали у прес-службі.


Крім того, співробітниками установи було викликано карету «швидкої допомоги», лікарі якої надали засудженому, до якого було застосовано фізичну силу, необхідну медичну допомогу. На даний час зазначена особа перебуває в установі, госпіталізації не потребує.
Ірпінський виправний центр управління ДПтС України в м. Києві та Київській області (№ 132) – це установа мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі. На даний час в установі утримується 175 осіб.

Читайте також: Київські правоохоронці спіймали неповнолітнього грабіжника за кілька хвилин