Суспільство
21 липня 2016
Ільмі Умеров в суді Севастополя пояснив, чому він виступає за посилення санкцій проти Росії
Заступник голови Междлісу також нагадав суддям, що Росія знаходиться серед країн, які гарантують територіальну цілісність України згідно з Будапештським меморандумом.
news-image

У Київському райсуді Сімферополя під час розгляду скарги заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова на постанову про відкриття відносно нього кримінальної справи за нібито заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації, він пояснив, що виступє саме за відновлення територіальної цілісності Росії та Украини, передає «Є!»

Я сказав в суді, що висловлюючись за посилення санкцій проти Росії, в результаті яких Росія буде змушена відмовитися від Криму і піде з Донбасу, я виступаю ні за порушення територіальної цілісності РФ, а за відновлення територіальної цілісності, і Росії, і України ... В межах, що визначилися в 1991 році, під час розпаду СРСР. Ці кордони визнані в світі.

Крім того Росія знаходиться серед країн, що гарантують територіальну цілісність України згідно з Будапештським меморандумом 1993 року, це коли Україна передала Росії близько двох тисяч ядерних боєголовок, і з третьої в світі країни за їх кількістю перетворилося в без'ядерну державу. Так що, треба відновити кордони і РФ, і України ... - написав сьогодні Ільмі Умеров у Фейсбуці.


Як відомо, суддя Михайло Бєлоусов виніс рішення залишити скаргу Ільмі Умерова без задоволення.

Нагадаємо, 12 травня УФСБ по Криму порушило кримінальну справу за ст.280.1 щодо Ільмі Умерова за його висловлювання в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR.
Читайте також: Німецьке видання Bild оголосило бойкот збірній Росії на Олімпіаді-2016