Події
21 липня 2016
У Кремлі прокоментували інформацію про те, що Росія попереджала Туреччину про підготовку перевороту
ЗМІ повідомляли, що російським військовим вдалося перехопити в ефірі переговори змовників.
news-image

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не має інформації про те, що РФ нібито попереджала Туреччину про підготовку держперевороту, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Я не маю такої інформації і не знаю, на які джерела посилається агентство Fars, - заявив він журналістам, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ.

Раніше іранське агентство Fars повідомило, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган отримав від Росії попередження про військовий переворот за кілька годин до його початку.

За даними агентства, така інформація була надана кільком арабським ЗМІ з дипломатичних джерел в Анкарі. Вони стверджують, що Національна розвідувальна організація Туреччини (MIT) була попереджена російськими колегами "про неминучий військовий переворот".

Це попередження було засновано на даних російських військових, що знаходяться в регіоні і яким вдалося перехопити в ефірі переговори змовників. Йшлося про підготовку турецькою армією перевороту, спрямованого проти влади. Учасники змови, зокрема, обговорювали в радіоефірі плани направити кілька армійських вертольотів до готелю (в Мармарисі), в якому знаходився Ердоган, з завданням затримати або знищити президента.

Яким саме чином були перехоплені радіопереговори путчистів, дипломатичним джерелам невідомо, проте вони вважають, що це було зроблено на авіабазі Хмеймім в Сирії, яка оснащена обладнанням, що дозволяє вести радіоперехоплення, інформує Fars.

Читайте також: Міністерство освіти Туреччини закриває 626 навчальних закладів