Резонанс
21 липня 2016
Експерт побачив на відеозапису людину, що могла привести в дію вибуховий пристрій на автівці Павла Шеремета
Один із перехожих в момент вбивства журналіста поводився неприродно.
news-image

У таких замахах, як вбивство в Києві журналіста Павла Шеремета, виконавець зазвичай знаходиться поблизу, ймовірно, він потрапив в кадр камери відеоспостереження. Про це в інтерв'ю білоруському телеканалу "Белсат" сказав експерт польського Центру досліджень тероризму Collegium Civitas Анджей Мрочек, передає «Є!»

Мрочек, який раніше працював в управлінні по боротьбі з терором поліції Варшави, звернув увагу на людину з тростиною і в шапці.

Чоловік у шапці з паличкою поводиться неприродно. На початку відео цей чоловік йде у напрямку, в якому їде машина Шеремета. Доходить до перехрестя і зупиняється. Машина ще не доїхала, а він уже затримався. Стоїть спиною до вулиці. У момент вибуху він все ще стоїть задом і навіть не здригнувся. Після вибуху зверніть увагу на ліву руку. Начебто він щось поправляв нею, щоб не випало з кишені, - прокоментував він.

Чоловік з відеозапису взагалі не злякався вибуху і тільки через деякий час після нього побіг разом з іншими до машини.

Він біжить як молодий хлопець, а не як людина, що користується тростиною. Дивна поведінка. Виникає питання: чи дочекався цей чоловік прибуття поліції і дав показання? Якщо він ретирувався, значить є ймовірність, що він підбіг тільки для того, щоб перевірити, чи вдалося вбивство. Не виключено, що саме він міг привести в дію вибуховий пристрій на відстані, - припустив фахівець.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві в результаті вибуху машини, що належала співзасновниця "Української правди" і його цивільній дружині Олені Притулі.
За словами радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, автомобіль був підірваний саморобним пристроєм потужністю від 0,4 до 0,6 кг в тротиловому еквіваленті.

Читайте також: Руслана розповіла про останне SMS-листування з Павлом Шереметом