Резонанс
21 липня 2016
У ГПУ показали фото з маєтку мера Бучі
У відомстві повідомили, що наразі проводяться обшуки за 31 адресою.
news-image

У Генпрокуратурі повідомили, що наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської та Ірпінської міських рад. Зокрема, йдеться про незаконне вилучення належних державі земель лісового фонду площею 890 га поблизу м. Буча, зміни їх цільового призначення та подальшого переведення до земель житлової та громадської забудови. Про це під час брифінгу у повідомив начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури України В. Гуцуляк, передає «Є!»

За його інформацією, наразі проводяться обшуки за 31 адресою.

За рахунок вказаних вище земель лісогосподарського призначення Бучанською міською радою протягом 2006-2012 років незаконно відведено у власність земельні ділянки низці фізичних осіб, у тому числі підставних, частина з яких площею понад 14 га передана у власність колишньому Першому заступнику Голови Верховної Ради України І. Калєтніку.

Також розслідується факт незаконного вилучення 65 га земель, які перебували у постійному користуванні Національного аграрного університету.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі тривають обшуки в адміністративних приміщеннях Бучанської та Ірпінської міських рад, в приміщеннях підприємств, які виготовляли технічну документацію по виведенню земель, а також за місцем проживання та реєстрації голів Бучанської та Ірпінської міських рад.