Суспільство
22 липня 2016
На Київщині затримано групу сутенерів
До роботи у сексуальній індустрії вони залучили понад 30 дівчат віком від 18 до 35 років.
news-image

Як повідомили у поліції Київської області, у ніч на 22 липня правоохоронці викрили та припинили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої з 2010 року займались звідництвом та сутенерством на території столичного та інших регіонів країни, передає «Є!»  

До складу угруповання входили особи, які раніше вже притягались до кримінальної за такі ж злочини.

Організатор злочинної групи, 45-річний мешканець столиці, спільно із двома посібниками залучили до роботи у сексуальній індустрії понад 30 дівчат віком від 18 до 35 років. Свої послуги жінки надавала на орендованих квартирах та готелях за грошову винагороду від півтори тисяч гривень до тисячі доларів США за зустріч. Більшу половину отриманих коштів повії віддавали сутенерам, - йдеться в повідомленні відомства.

З метою маскування своєї злочинної діяльності, члени групи організували приймання та розподіл замовлень за межами Київської області, а саме місті Рівне.

Місячний прибуток від заняття такою діяльністю складав близько півмільйона гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання та розміщенням «притонів» з борделів було вилучено 20 грамів наркотичного засобу «амфетамін» та грошові кошти на загальну суму близько 80 тисяч гривень та близько 3 тисяч доларів США, банківські картки, блокноти зі списком клієнтів та графіком чергувань дівчат, - повідомили в поліції.

На даний час організатора та двох учасників злочинної групи затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) та ч. 2 ст. 309 (придбання, зберігання, перевезення наркотичних речовин без мети збуту) КК України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді до 7 років позбавлення волі.