Події
22 липня 2016
Під час обшуків у Бучанській та Ірпінській міськрадах вилучено документи, які вказують на вчинення злочинів
У Генпрокуратурі зазначили, що метою обшуків було не вилучення коштовностей або грошей.
news-image

У Генпрокуратурі повідомили, що важливим результатом обшуків в Бучанській та Ірпінській міських радах, було вилучення не коштовностей та грошей, а оригіналів первинних документів, а саме рішень, відповідно до яких незаконно вилучено земельні ділянки, передає «Є!»

Вилучені в рамках цих заходів цінності та кошти, які належать голові Бучанської міської ради, будуть належним чином зафіксовані та задокументовані в протоколі обшуку з метою надання оцінки законності їх походження і можливості в подальшому звернення в дохід держави в рамках конфіскації.

Окрім того, в ході обшуків вилучено значну кількість документів, які свідчать про вчинення службових злочинів посадовими особами зазначених міських рад, внаслідок чого державі заподіяно багатомільйонні збитки, - йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської та Ірпінської міських рад при незаконному вилученні належних державі земель лісового фонду площею 890 га поблизу м. Буча, зміни їх цільового призначення та подальшого переведення до земель житлової та громадської забудови.

За рахунок вказаних вище земель лісогосподарського призначення Бучанською міською радою протягом 2006-2012 років незаконно відведено у власність земельні ділянки низці фізичних осіб, у тому числі підставних, частина з яких площею понад 14 га передана у власність колишньому Першому заступнику Голови Верховної Ради України І. Калєтніку.

Також розслідується факт незаконного вилучення 65 га земель, які перебували у постійному користуванні Національного аграрного університету.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.