Світ
25 липня 2016
Норвезький поліцейський сам себе оштрафував через галас у соцмережах
Фотографія офіцера поліції, який забув надіти рятувальний жилет на борту патрульного катера, виявилася на розвороті найпопулярнішої газети країни.
news-image

Співробітник норвезької поліції прийняв рішення виписати самому собі штраф на 500 крон (близько $ 60), після того, як пильні співгромадяни викрили його в порушенні техніки безпеки на воді. Про цей факт повідомила популярна інтернет-газета Nettavisen, передає «Є!»

Офіцер поліції Арне Ставнес забув надіти рятувальний жилет на борту патрульного катера. Тим самим він порушив нещодавно прийнятий в країні закон про те, що на всіх плавзасобах довжиною менше восьми метрів жилети в обов'язковому порядку повинні носити не тільки діти, а й дорослі.

Ставнес, цілком ймовірно, вийшов би сухим з ​​води, але його фотографія без жилета виявилася на розвороті найпопулярнішої газети Норвегії Verdens Gang, яка писала про те, що тепер в літній період правоохоронці патрулюють води навколо острова Утейя, де п'ять років тому відкрив стрілянину по підліткам норвезький терорист Андерс Брейвік.

У коментарях до статті на сайті видання читачі відразу почали питати, чи поширюється закон про носіння рятувальних жилетів на правоохоронців, які повинні були б подавати приклад іншим норвежцям.

Сьогодні Verdens Gang опублікувала мою фотографію, і так, я забув надіти жилет і не згадав про нього, поки мені не нагадала моя колега, - незабаром зізнався поліцейський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Ставнес вважав за необхідне вибачитися перед усіма норвежцями, і особливо читачами газети, які помітили його помилку.

На жаль, довга рука закону зростає з мого плеча і тільки що виписала вашому покірному слузі заслужений штраф на 500 крон. Не забувайте про жилети. І гарного всім літнього відпочинку, - жартівливо завершив своє послання поліцейський, виклавши в інтернет і фотографію самого штрафу, і квитанції про його оплату.