Світ
26 липня 2016
Різанина в Японії: не менше 19 людей загинули в результаті нападу 26-річного чоловіка
Ще близько 40 людей постраждали.
news-image

Чоловік, який напав з ножем на установу для людей з обмеженими можливостями в японському місті Сагамихара,  вбив або поранив майже третину всіх його постояльців, передає «Є!» із посиланням на телеканал NHK.

Станом на кінець травня в пансіонаті проходили тривале лікування або реабілітацію 149 осіб у віці від 18 до 75 років.

Влада підтвердила загибель 19 осіб. Ще четверо з числа поранених перебувають у стані "зупинки серця і легенів" (так в Японії називають клінічну смерть, яку мають право констатувати лише медичні працівники, але не рятувальники. - ред.).

Стан ще 20 постраждалих медики оцінюють як важкий, загальне число поранених може становити близько 40 осіб. Поранені доставлені в кілька лікарень Токіо, за словами лікарів, деякі з них знаходяться без свідомості. Злочинець завдавав удари ножем по шиї, рукам і в область грудей.

Нападник приніс з собою цілу сумку з ножами, повідомила поліція префектури Канагава.

Напад стався орієнтовно о пів на третю ночі. В цей час в пансіонаті зазвичай чергують вісім співробітників. Як саме злочинець потрапив всередину, невідомо, однак слідчі виявили розбите вікно на першому поверсі житлового корпусу, поблизу був знайдений молоток.

Як повідомили в поліції, перший дзвінок про подію надійшов від одного зі співробітників соціальної установи о пів на третю ночі. Через приблизно годину в ділянку з'явився підозрюваний, який зізнався у скоєнні злочину. Ним виявився 26-річний Сатоси Уемацу, який, за попередніми даними, раніше сам працював в цьому пансіонаті. Він заарештований,  правоохоронні органи намагаються з'ясувати мотиви його дій.

Пансіонат займає площу близько 31 тис. кв метрів, на цій території розташовані адміністративні будівлі, діагностичне відділення, два житлових корпуси, спортивний майданчик і відкритий басейн. Зазвичай на нічне чергування виходили вісім співробітників. У двох кілометрах від установи знаходиться залізнична станція, а поблизу - школа і лікарня. Як підозрюваний міг потрапити в пансіонат посеред ночі, невідомо.

Читайте також: Центр Києва перекриють через Хресну ходу