«Борг Януковича ми повертати не будемо» - міністр фінансів України
Данилюк зазначив, що саме така позиція України буде в суді.
news-image

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що не бачить підстав, чому Україна має повертати Росії кошти на суму у 3 мільярди доларів за кредитом, що був отриманий владою попереднього президента Віктора Януковича. Про це він сказавв ефірі телеканалу "Еспресо ТБ", передає «Є!»

Він зазначив, що саме така позиція України в суді, яку вона буде доводити.

Це був політичний кредит, який Росія змусила Україну взяти. Тому наша позиція – ми не маємо ці кошти повертати, – сказав Данилюк.

Він також нагадав, що Росія окупувала український Крим і здійснила агресію на частині Донбасу, через що Україна втратила частину своєї економіки.

Нагадаємо,  27 травня Україна подала до високого суду Англії заперечення проти позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, довірчого керуючого відповідно до документа, за яким Російською Федерацією Україні було надано позику в розмірі 3 млрд доларів в грудні 2013 року. Як відомо, згідно з позовом РФ до України через "кредит Януковича" у сумі 3 млрд дол, Україна має повернути 3,137 мільярдів з урахуванням "відсотків" за несвоєчасну виплату боргу. 

Читайте також: Курс валют на 27 липня