Актриса Інна Макарова святкує ювілей
Справжньою зіркою актриса стала після мелодрами "Висота".
news-image

Народній артистці СРСР Інні Макаровій сьогодні виповнюється 90 років, повідомляє «Є!»

Народилася Інна Макарова 28 липня 1926 року в сибірському місті Тайга. Дитинство і юність провела в Новосибірську.

У четвертому класі Інну записали в драматичний гурток. Старт кар'єрі був покладений безсловесною роллю попівні в казці "Про попа і працівника його Балду".

У 1943-1948 роках вона навчалася у ВДІКу. Під час навчання виконала роль Кармен в однойменній п'єсі Проспера Меріме. Цю студентську роботу подивився Олександр Фадєєв і побачив в Макаровій майбутню виконавицю ролі Любові Шевцової у фільмі "Молода гвардія". Під час роботи над "Молодою гвардією" Інна Макарова зустріла свого майбутнього чоловіка. Сергій Бондарчук якраз тільки повернувся з фронту і пішов вчитися на третій курс ВДІКу.

За визнанням Інни Володимирівни, Бондарчук здавася тоді їй майже літнім, незважаючи на те, що різниця у віці у них була всього шість років. Весілля зіграли вже після того, як у пари народилася дочка Наталія. Вона стала пізніше відомою актрисою і режисером.

У 1948 році Інна Макарова була зарахована в трупу Театру-студії кіноактора. У цей час Любов Шевцова зробила з Інни всенародну улюбленицю. Далі були ролі у фільмах "Повернення Василя Бортникова" і "Справа Румянцева".

Але справжньою зіркою Інна Макарова стала після мелодрами "Висота" режисера Олександра Зархі. А композиція "Не кочегари ми, не теслі" стала справжнім хітом 50-х років минулого століття. Оцінили картину і за кордоном. На десятому Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах у 1957 році стрічка отримала премію "Кришталевий глобус".

У сімейному житті було не так безхмарно - Інна Макарова розлучилася з чоловіком. Разом вони були десять років.

У 60-ті роки минулого століття Макарова грала у фільмах "Дівчата", "Одруження Бальзамінова", "Жінки", "Злочин і кара" та інших картинах.

Паралельно з кіно актриса працювала в Театрі-студії кіноактора, а також проводила багато зустрічей з глядачами.

У роки перебудови актриса стала більше уваги приділяти концертній діяльності і відійшла від кіно.

Особисте життя акторки теж налагодилося. Другим чоловіком Макарової став професор, доктор медичних наук, дійсний член Російської академії медичних наук Михайло Перельман. Разом пара прожила більше тридцяти років, а в 2013 році чоловік помер.

Актриса отримала звання народної артистки СРСР, має нагороди.

Читайте також: У Києві податківці вимагали від підприємця 36 тисяч доларів США