Політика
28 липня 2016
Серед європейських президентів є «троянський кінь» Росії - організація «Європейські цінності»
"Друг Путіна" систематично повторює тези позиції Кремля.
news-image

Організація «Європейські цінності» назвала Мілоша Земана «троянським конем Росії», передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.
За твердженням організації «Європейські цінності» (Evropské hodnoty), чеський президент грає в інформаційній війні, яку веде Росія, роль «троянського коня».

Мілош Земан грає в чеському просторі роль «троянського коня» Російської Федерації, систематично висуваючи і повторюючи базові тези позиції Кремля. Він постійно використовується російською пропагандою, яка зображує його другом Путіна, - йдеться в доповіді організації, присвяченій ситуації в чеському Інтернет-просторі.

Як приклад Якуб Янда, один з авторів доповіді, призводить заяву чеського президента, в якому Мілош Земан говорить про вживання українським урядом мовного закону, що нібито забороняє третини громадян країни спілкуватися своєю рідною мовою. Якуб Янда вважає, що ця заява чеського лідера була підготована російською пропагандою.

Прес-секретар президента Іржі Овчачек охарактеризував висунуті звинувачення як «безпідставну нісенітницю в дусі застою» та «частиною інформаційної кампанії, яка ведеться проти глави держави».

Організація «Європейські цінності» брала участь в аудиті національної безпеки, що проводив уряд Чехії.