Політика
1 серпня 2016
«Крим російський, і цього вже не змінити» - французький депутат
Тьєррі Маріані заявив, що Заходу "час прийняти факт возз'єднання Криму з Росією".
news-image

Питання про визнання офіційною владою західних країн Криму в складі Росії може бути винесено на обговорення приблизно через рік, після проведення низки виборів в Західній Європі і США. Про це заявив журналістам депутат Національних Зборів Франції Тьєррі Маріані, який знаходиться в Криму на чолі делегації французьких парламентаріїв, передає «Є!» із посиланням на ТАСС.

Він вважає, що після зміни влади в цих країнах позиція офіційного Заходу може змінитися як в питанні скасування антиросійських санкцій, так і в питанні Криму. При цьому Маріані знову заявив, "що санкції проти Росії контрпродуктивні і їх необхідно зняти найближчим часом, а рішення про возз'єднання з Росією відображає думку більшості населення Криму".

У ході нашого візиту у нас склалася стійка думка, що рішення повернутися в Росію відображає думку більшості населення, - підкреслив він.

За словами французького депутата, результатом його роботи стало те, що європейські політики починають розділяти подібну точку зору.

У той же час, відповідаючи на питання чи може парламент Франції прийняти резолюцію із закликом до європейської влади визнати Крим в межах Росії, Маріані заявив, що в даний час це "технічно неможливо", оскільки Національні Збори Французької Республіки фактично вступили в передвиборний період.

Тьєррі Маріані заявив що Заходу "час прийняти факт возз'єднання Криму з Росією".

Кожен з моїх колег по поверненні донесе свою думку до виборців і розповість про те, що Крим російський, і цього вже не змінити. На жаль, в іноземних ЗМІ лунають інші точки зору тих, хто ніколи тут не був. Зараз пора прийняти цей факт і вже зайнятися тим, щоб розвивати наше спільне співробітництво, - сказав він журналістам.

Також Тьєррі Маріані закликав своїх європейських колег відвідати півострів і своїми очима побачити його "не окупованим, а життєрадісним".

Нагадаємо, з 29 по 31 липня 2016 року французькі парламентарії на чолі з Маріані перебували в окупованому Криму вже з другим візитом на півострів.

Читайте також: Губернатором Токіо уперше стала жінка