Політика
1 серпня 2016
Ландик розповів, чому екс-губернатор Луганщини «досі злий» на Єфремова
Крім того, Володимир Ландик стверджує, що Єфремов був агентом Кремля ще з часів комсомолу.
news-image

Колишній глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов був упевнений в тому, що після вторгнення російської армії майно любителів "русского міра" на Донбасі просто віднімуть, а тому вкладав свої гроші на території Росії. Про це колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик заявив в інтерв'ю Оnline.ua, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Володіючи областю, маючи такі гроші - що, Єфремов не міг це взяти собі або купити? Він що - дурень? А куди ж він гроші дів? Так всі гроші його - в Росії! Він передбачав, що буде війна, і що місцевих любителів "русского мира" кинуть - не те, що правити не дадуть, а й нажите заберуть! - заявив екс-регіонал.

За словами Ландика, саме з цієї причини люди з найближчого оточення Єфремова зараз злі на нього."

І Пристюк (глава Луганської обласної державної адміністрації з 10 листопада 2010 року до 2 березня 2014 року, - ред.), і Голенко (голова Луганської обласної ради з 2006 по 2014 рік, - ред.), і Кравченко (екс-мер Луганська , - ред.), і нардепи від Луганщини - все злі на Єфремова. Тому що їм Єфремов наобіцяв: "Путін прийде, будемо правити!" А тепер вони стали ізгоями в рідній області, яку (як вони вважають) вони будували і розвивали, - переконаний Ландик.

Крім того, як стверджує Ландик, Олександр Єфремов активно підтримував проросійські рухи в Україні та зв'язки з президентом РФ Путіним задовго до збройного конфлікту в Донбасі.

Єфремов був агентом Кремля ще з часів комсомолу. Був агентом Кремля по Луганщині, але він також відповідав за проросійський рух у всій Україні, входив в дуже вузьке коло - разом з кумом Путіна Медведчуком, - сказав Ландік.

Ландик також розповів, як Луганська обласна організація ПР перейшла до Єфремова.

Це було в листопаді 2005 року. І сталося це не на прохання, а за особистою командою Януковича! Янукович кілька разів запрошував мене до себе, я з ним обідав - навіть до такого доходило! А потім відправив мене в Москву, в готель "Балчуг", там в той час відсиджувалися Колесніков, Джарти - все керівництво партії, ті, хто боявся, що Ющенко за них візьметься.

І почали вони мене охмурять, мовляв, віддай Єфремову партію, а то він без діла сидить, а він такий великий! Я їм пояснюю:

" Ви розумієте - це ж буде кінець партії? "

Але потім все ж запитав:

"А чому Янукович у мене за Єфремова просить? "

І тут мені в очі сказали:

" Тому що його Рінат Ахметов попросив! "

" А Ринату-то Єфремов на хріна?"

І тоді у мене запитали:

" А ти Ринату "Краснодонвугілля" дарував? "

"Ні, не дарував!"

  "А Єфремов подарував! - розповів екс-регіонал.

Нагадаємо, колишній глава парламентської фракції Партії регіонів у Верховній раді VII скликання Єфремов був затриманий 30 липня на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень.

Читайте також: «Крим російський, і цього вже не змінити» - французький депутат