Політика
5 грудня 2014
Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишніх регіоналів
Дії колишніх депутатів слідством кваліфіковано як зловживання службовим становищем та службове підроблення, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.
news-image

Про це повідомляє "Єдність" із посиланням на офіційний веб-портал Генеральної прокуратури України.

 Раніше Генеральною прокуратурою України також  здійснювались спроби притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності, однак відповідної згоди на це не дала Верховна Рада України.

Після складання народними депутатами України VIІ скликання своїх повноважень,  1 грудня цього року І.Калетнику та В.Олійнику винесено повідомлення про підозру.

Як повідомляє прес-служба відомства, підозрювані І. Калєтнік та В. Олійник  16 січня 2014 року, наперед підготувавши протоколи засідання лічильної комісії та, зазначивши у них результати ще не проведеного голосування, організували завідомо незаконний процес голосування у Верховній Раді України за дев’ять законів, які суттєво обмежували конституційні права та свободи громадян і в подальшому отримали назву «диктаторських». 
Наразі, у зв’язку з перебуванням підозрюваних за межами України, слідчим оголошено їх розшук, а Печерським районним судом м. Києва за результатами розгляду клопотань Генеральної прокуратури України надано дозвіл на їх затримання. 

На даний час вживаються заходи, спрямовані на встановлення місця перебування підозрюваних.