Події
3 серпня 2016
Названа країна, що надала Україні найбільшу військову підтримку
Загалом ЗСУ допомогу надали 18 країн.
news-image

З усіх країн найбільш масштабну військову підтримку Україні надали США. Про це повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю Міністерства оборони, передає «Є!» із посиланням на "Апостроф".

З 1 січня 2014 року та до 15 липня 2016 року 18 держав світу надали Україні різну матеріально-технічну і гуманітарну допомогу. Це США, Канада, Польща, Великобританія, Австралія, Китай, Туреччина, Словаччина, Норвегія, Франція, Нідерланди, Іспанія, Чехія, Албанія, Литва, Швейцарія, Латвія і Данія. Вони передали в розпорядження ЗСУ обладнання, загальна вартість якого перевищила 164,1 млн. доларів.

За даними Міноборони, найбільш масштабну підтримку надали США. Зокрема, це — лазерні системи імітації тактичних дій MILES (виріб, призначений для тренування солдатів у навчальному бою), радіостанції Harris, медичне обладнання, прилади для розмінування місцевості, пристрої нічного бачення і тепловізори; бронежилети і кевларові шоломи, човни з жорстким корпусом WILLARD, а також радари для контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, обмундирування і сухі пайки.

Загальна вартість обладнання, яке ВСУ отримали з США, перевищує $ 117,5 млн.

Читайте також: На знак протесту залишаю уряд - від Стеця йде заступниця