Спорт
5 серпня 2016
Стало відомо, під яким номером вийде Україна на відкритті Олімпійських ігор
Сьогодні в Ріо-де-Жанейро на стадіоні "Маракана" урочисто відкриються Ігри ХХХІ Олімпіади.
news-image

Олімпійська збірна України вийде на стадіон 195-ю з 207 країн-учасниць на параді відкриття Олімпійських ігор,  передає «Є!» із посиланням на НОК.

Парад країн-учасниць відбуватиметься за португальською абеткою, отже, Олімпійська збірна України вийде на стадіон 195-ю з 207 країн-учасниць. За традицією, відкриє парад Греція, де були започатковані Олімпійські ігри, а закриватимуть господарі Ігор бразильці, - йдеться у повідомленні.

Святкова церемонія розпочнеться сьогодні о 20-й годині за бразильським часом (6 серпня о 2-й ночі за Києвом) в Ріо-де-Жанейро на стадіоні "Маракана" і триватиме понад 3 години.

Окрім театрального дійства, захід включатиме традиційні елементи: парад країн-учасниць, запалення Олімпійського вогню, підняття Олімпійського прапору, клятви спортсмена, тренера, судді, виконання Олімпійського гімну.

На урочистому відкритті наші олімпійці будуть одягнені у парадну форму за дизайном відомого українського модельєра Андре Тана.

Прапороносцем Олімпійської збірної України буде найдосвідченіший та найстарший спортсмен команди, Олімпійський чемпіон Ігор 2000 року в Сіднею, володар Олімпійського рекорду зі стендової стрільби Микола Мільчев.

Читайте також: Київське «Динамо» презентувало нову форму з елементами українського орнаменту