Війна
5 серпня 2016
Турчинов повідомив про два можливі сценарії продовження агресії РФ
Секретар РНБО вважає найбільш ймовірним "гібридний" сценарій.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов розповів про два можливі сценарії продовження агресії РФ. Про це він заявив в ході брифінгу, передає «Є!» із посиланням на РБК.

Намагаючись підпорядкувати Україну... (Росія, - ред.) може реалізувати один з двох сценаріїв. Перший - найнебезпечніший. Це військовий сценарій. А саме повномасштабна військова агресія, яка є проблемною і найбільш небезпечною для самого Кремля, - сказав секретар.

Він підкреслив, що мова йде про розгортання додаткових військових частин поруч з держкордоном України.  

Однак, за словами Турчинова, найбільш ймовірний другий сценарій агресії РФ - "гібридний".

"Другий сценарій - не менш небезпечний... так званий "гібридний", який на сьогодні залишається найбільш ймовірним. Він передбачає проведення бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, що не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність на решті території України, - розповів секретар РНБО.

Також Олександр Турчинов допускає оголошення мобілізації у випадку загострення ситуації на окупованому Донбасі.  Він також додав, що Російска Федерація посилює військову присутність на території анексованого Криму.

Росія використовує потужні засоби. В Джанкої розташували новітні зенітно-ракетні комплекси. Створюються нові і використовуються старі бази, де нарощується військовий потенціал. Також на аеродром Міллєрово перекинули штурмову авіацію, - сказав він.

Також Турчинов наголосив, що на Донбасі проросійські бойовики збільшують кількість обстрілів, використовуючи важке озброєння.

Росіяни не тільки збільшують кількість обстрілів, але й використовують окремі райони Луганської і Донецької областей в якості полігонів для відпрацювання сучасної зброї, - заявив він.
В разі загострення ситуації на Донбасі мобілізація буде оголошена негайно, - сказав секретар РНБО..

Крім того, він додав, що не треба боятися введення воєнного стану.

Воєнний стан вводиться виключно виходячи зі стану в безпеці, - заявив Олександр Турчинов.
Читайте також: Ігор Кононенко розповів, коли він востаннє неформально зустрічався з Порошенком