Політика
9 серпня 2016
Ердоган розповів, що дуже зрадів, коли йому зателефонував Путін
Наразі у Петербурзі проходить зустріч Путіна і Ердогана.
news-image

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зізнався, що зрадів дзвінку президента Росії Володимира Путіна після спроби держперевороту в Туреччині, передає «Є!» із посиланням на ТАСС.

Дійсно, ваш дзвінок відразу після спроби перевороту і мене особисто, і моїх колег, і наш народ дуже обрадував, - заявив він в ході зустрічі з президентом РФ.


Крім того, глава турецького держави подякував Путіну за можливість зустрічі; він вважає, що відносини з РФ увійшли в позитивне русло.

Хотів би подякувати за те, що в цей делікатний період Ви приділили нам час. Насправді, як Ви пам'ятаєте, ми планували зустрітися на (саміті) "великої двадцятки" (у вересні в Китаї), але, як Вам відомо, через те, що сталося нам довелося трохи змінити наші плани. Ще раз дякую Вам за те, що з'явилася можливість зустрітися, тому що турецько-російські відносини дійсно увійшли в позитивне русло, - сказав Ердоган.
У нас на порядку дуже багато моментів щодо двосторонніх відносин і їх розвитку. У регіоні чекають дуже багато політичних рішень від нас з Вами. Я вірю, що наша співпраця внесе великий внесок у вирішення багатьох проблем в регіоні, - зазначив Ердоган.


Після заяви для преси президенти продовжили зустріч за закритими дверима. У бесіді беруть участь з російської сторони голова МЗС Сергій Лавров і помічник президента Юрій Ушаков, з турецької - глава зовнішньополітичного відомства Мевлют Чавушоглу та заступник Генерального секретаря апарату президента Ібрагім Калин.

Після переговорів запланована спільна прес-конференція Путіна і Ердогана.

Як відомо, глави двох держав вперше зустрічаються після восьмимісячного періоду охолодження відносин.

Читайте також: Лавров переплутав «ЛНР» з Лаосом (відео)