Політика
9 серпня 2016
Ердоган: проект «Турецький потік» буде здійснено
За словами президента Туреччини, країна готова забезпечити поставки газу в Європу по газопроводу "Турецький потік".
news-image

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що країна готова забезпечити поставки російського природного газу до Європи через газопровід "Турецький потік". Про це він заявив в ході прес-конференції за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, передає «Є!» із посиланням на ТАСС.

Проект "Турецький потік" буде здійснено. Разом з нашими зацікавленими міністерствами і відомствами ми зробимо необхідні кроки, щоб забезпечити поставки російського газу в Європу по цьому газопроводу, - підкреслив він.

Проект "Турецький потік" був анонсований російським керівництвом у грудні 2014 року в якості заміни "Південного потоку". Планувалося, що морська ділянка "Турецького потоку" буде складатися з чотирьох ниток потужністю 15,75 млрд куб. метрів кожна. Газопровід повинен пройти 660 км в старому коридорі "Південного потоку" і 250 км в новому коридорі в напрямку європейської частини Туреччини.

Передбачається, що постачання газу по першій нитці газопроводу будуть цілком призначені для задоволення потреб зростаючого турецького ринку. 1 грудня 2014 року "Газпром" і турецька компанія Botas підписали меморандум про взаєморозуміння по будівництву газопроводу "Турецький потік" потужністю 63 млрд куб. метрів газу на рік з Росії в напрямку Туреччини через Чорне море. У 2015 році міністр енергетики РФ Олександр Новак заявляв, що на першому етапі мова йде про прокладання двох гілок газопроводу.

Читайте також: Ердоган розповів, що дуже зрадів, коли йому зателефонував Путін