Резонанс
10 серпня 2016
Луценко повідомив, коли ГПУ планує відправити справу Єфремова до суду
Генпрокурор вважає, що Олександр Єфремов "відкрив двері війні в Україні".
news-image

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про намір відправити справу Олександра Єфремова до суду до кінця року. Про це він сказав під час бріфінгу, передає «Є!» із посиланням на 112.

Ми плануємо до кінця року цю справу направити до суду. Справа досить добре закріплена показами і буде рухатися в суд. Щоправда, перед цим будуть ще затримання у цій справі. Ми зараз робимо всі необхідні дії для того, щоб це були не просто затримання, а затримання з арештами, з доказовою базою, з швидким врученням підозр. Ця справа буде розвиватися досить динамічно, - заявив генпрокурор.

Також Луценко вважає, що Олександр Єфремов "відкрив двері війні в Україні".

Єфремов це чи не перший, єдиний з усіх, за мій час роботи, фігурант, до якого у мене різко негативне ставлення. Згідно доказів, а не емоцій, згідно доказів, цей чоловік відкрив двері війні в нашій країні. Це не мої емоції, це не публікації, це не гасла, це докази, які надали слідству різні люди.

Саме на цих доказах ґрунтується наша підозра, саме на цих доказах, а також на нових, які ми сподіваємося отримати, буде ґрунтуватися обвинувальний акт. Але тим не менш, навіть до такого громадянина, скажімо так, дії якого я всім серцем ненавиджу, я буду керуватися виключно законом, - заявив Луценко.

У нас є підстави просити йому арешт, у нас є фактаж наданий від різних осіб, і не тільки від Ландика, як говорить його захист навіть, я б сказав, зовсім не Ландика, Ландик нам надав достатньо великий масив свідчень, але (... )він особисто не був свідком дій або вчинків Єфремова, він говорить тільки про наслідки його дій. Це також доказ, але не прямий.

У нас є прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до вчинення державної зради. Я зі спокійною душею підписав всі документи для його затримання, і зі спокійним серцем прошу його арешту.

І точно так само, по завершенню слідства, буду просити про передбачену законом досить високу міру покарання за державну зраду, підтримку тероризму і замаху на територіальну цілісність країни, - зазначив генеральний прокурор.

 

Нагадаємо, в понеділок, 1 серпня, Печерський районний суд Києва заарештував Олександра Єфремова на два місяці. Термін утримання під вартою закінчується 28 вересня 2016 року.

Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, Єфремову ставиться пряма підтримка злочинної організації "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Читайте також: Суд переніс розгляд скарги на арешт Єфремова