Події
11 серпня 2016
Суд заборонив проводити в Одесі гей-парад
В Одесі побоюються конфліктів і протистоянь.
news-image

Окружний адміністративний суд задовольнив позов виконкому Одеської міськради про заборону проведення в Одесі гей-параду. Як повідомила в четвер прес-служба суду, таке рішення прийнято у зв'язку з високою ймовірністю виникнення протистояння і конфліктів, в ході яких можуть бути вчинені злочини, передає «Є!»

Організатор патріотичних заходів, який планував проводити своє мирне зібрання одночасно з Маршем рівності, висловлював на адресу учасників ходи погрози. Про це свідчать його повідомлення в соціальних мережах. При цьому заявлений ним маршрут патріотичних заходів перетинався з маршрутом Маршу, організованого в рамках фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016, - йдеться в повідомленні.

Крім того повідомляється, що проти проведення Маршу рівності висловлювалися інші організації. Зокрема, об'єднання "Здорова сім'я - основа нації" направило на ім'я міського голови повідомлення, в якому говориться: "Ми залишаємо за собою право ... здійснювати патрулювання і нейтралізацію будь-яких публічних проявів пропаганди".

 Через це суд обмежив право громадян на проведення всіх заходів 13 серпня.

Читайте також: В Одесі біля пляжу 34-річний чоловік на ґрунті ревнощів забив свою співмешканку до смерті (відео)