Світ
24 серпня 2016
Землетрус у центрі Італії забрав десятки життів (відео)
Щонайменше 37 людей людей загинули, 150 зникли безвісти.
news-image

Землетрус магнітудою 6,2 вразив центральну Італію - щонайменше 37 людей людей загинули, 150 зникли безвісти, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Рятувальники продовжують пошуки під завалами.

За словами італійської влади, найбільше від стихії постраждали землі на південний схід від міста Перуджа, зачепивши провінції Умбрія і Лаціо, що популярні серед туристів.

Усі перелякалися, висипали на вулицю, де перед будинком вже гуртувалися сусіди. Спершу було враження, ніби щось рвонуло, скрегіт страшний. Мене чоловік з ліжка здер з дитиною, - розповіла очевидиця із міста Фермо.

За її словами, у її місті пошкоджень немає, однак далі від узбережжя деякі мості, церковні арки та інші споруди тепер напівзруйновані, багато доріг перекрили внаслідок обвалу дахів і стін.

Найчастіше - в історичних центрах міст, - додала співрозмовниця.

Підземні поштовхи відчувалися також у Римі. Газета La Repubblica передала, що у столиці протягом 20 секунд тряслися будівлі. Землетрус стався о 03:36 за місцевим часом.

Мер міста Аматріче Серджіо Пероцці повідомив, що у центрі впали деякі будівлі, під уламками яких є люди. Він також сказав, що внаслідок землетрусу місто залишилося без електрики. За його словами, "половина міста зникла".

Дороги в місто блоковані (завалами. - Ред.). Люди під завалами. Був зсув, і може впасти міст, - сказав він в інтерв'ю місцевій радіостанції RAI.
Сім'ю з чотирьох людей знайшли під звали в місті Аккумолі, - додав він.

Поліція повідомила, що в сусідньому селі Пескара-дель-Тронто загинули двоє людей.

Поштовх був таким потужним! Здавалося, що ліжко разом з нами крокувало по кімнаті, - сказала в інтерв'ю агенції Reuters Ліна Меркантіні з Чезеллі в Умбрії.

Агентство цивільної оборони Італії назвало землетрус руйнівним.