Ціна нафти марки Brent опустилася нижче 67 дол./барель
Січневий ф'ючерсний контракт, станом на 16:05, подешевшав на 3%
news-image

Вартість нафти марки Brent на торгах лондонської біржі ICE опустилась нижче 67 дол./барель. Про це повідомляє "Єдність" з посиланням на "ТАСС".

Січневий ф'ючерсний контракт, станом на 16:05, подешевшав на 3% до 66,95 дол./барель.

Водночас на тлі триваючого падіння нафти курс долара на Московській біржі підвищився на 1,22 руб. до 53,73 руб., а курс євро - на 1,25 руб. до 65,9 руб.

Нагадаємо, що головною причиною падіння курсу російського рубля вважається різке зниження світових цін на нафту, а також санкції США та ЄС, що застосовуються проти РФ.

Нещодавно представникам ОПЕК не вдалося досягти домовленостей щодо скорочення обсягів видобутку нафти, що посилило подальше падіння цін на неї. Американські аналітики допускають, що ціна нафти марки Brent може впасти до 43 дол./барель вже в 2-му кварталі 2015 року.

Така ціна на нафту встановиться в разі, якщо реалізується "ведмежий" (песимістичний) сценарій. На думку аналітиків американського банку Morgan Stanley, ринку потрібен час, щоб надлишкова пропозиція зрівнялася з попитом. Пік надвиробництва припаде на другий квартал наступного року, після чого почнеться зростання котирувань. "Ведмежий" сценарій можливий у тому випадку, якщо відповідь ринку на перевиробництво нафти виявиться повільним, а попит знизиться.