Суспільство
26 серпня 2016
Українських каноїстів-тріумфаторів Ігор-2016 зустріли короваєм, квітами та військовим оркестром (фото)
Спортсменам влаштували урочисту зустріч у Борисполі.
news-image

Дві олімпійські нагороди – «золото» та «бронза» - саме з такими здобутками з Ігор ХХХІ Олімпіади, які відбулися в бразильському Ріо-де-Жанейро, повернулася додому збірна України з веслування на байдарках і каное, передає «Є!» із посиланням на НОК.

Медалі - на рахунку дворазового Олімпійського чемпіона Юрія Чебана (каное, 200 метрів), який в Ріо посів перше місце, та дуету Дмитро Янчук-Тарас Міщук, що у веслуванні на каное-двійках на дистанції 1000 метрів став бронзовим призером.

Сьогодні вночі в аеропорту «Бориспіль» під музичний супровід військового оркестру з неймовірною кількістю квітів, плакатами, короваєм спортивних героїв країни зустрічали віце-президент Національного олімпійського комітету України, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, керівництво та представники Збройних Сил України, спортивних товариств, Федерації, багаточисленна армія вболівальників, друзі, близькі, батьки, кореспонденти.

Привітати спортсменів приїхали й представники регіональних відділень НОК України.

Тріумфатори були приємно здивовані такому теплому прийому, подякувавши усім присутнім за підтримку.

У купі квітів та мікрофонах мас-медіа спортсмени та їх наставники відповіли на запитання журналістів, не приховуючи радості від досягнення таких високих олімпійських результатів.

Наставники медалістів, особистий тренер Юрія В'ячеслав Сорокін та тренер дуету Янчук-Міщук Микола Мацапура, зізналися, що неймовірно щасливі за своїх хлопців, відзначивши, що їх підопічні заслужили на ці медалі та вони - це справжні бійці.

Мама Юрія Чебана Світлана не приховувала, що навіть не сумнівалася в перемозі сина й з самого початку знала, він здобуте «золото» Ріо-2016.