Події
31 серпня 2016
Турист із Москви спростував інформацію про те, що його кинули в горах друзі
Хлопець стверджує, що взагалі почув цю історію зі ЗМІ.
news-image

Турист із Москви Денис Гаврилкін, нібито залишений в красноярських горах друзями, що поспішали на літак, спростував цю інформацію. Про це він заявив сайту "Комсомольської правди", передає «Є!»

Я один був, без групи. Піднявся, підвернув ніжку і подзвонив МНС. Вони спустилися за мною. Я попрощався з ними, ось і все, - сказав виданню потерпілий.
Зараз живу тут, лікуюся. Я взагалі почув про цю історію в перший раз, - додав він.

Як передає КП, турист розбив базовий табір в Ергаках, звідки здійснював разові виходи, під час одного з яких і сталася НП.

Гаврилкіну вдалося зустріти чотирьох туристів з іншої групи, які надали йому допомогу і дали телефон, по якому Денис зв'язався з матір'ю, що викликала рятувальників.

Інформацію виданню підтвердив і один з рятувальників.

Вони його довели до базового табору на озері Світлому ... Там тепло, є їжа, медикаменти, багато людей. Говорити, що потерпілий був кинутий, самотній, в печері з ведмедем в обнімку - немає такого. Йому нічого не загрожувало, - зазначив він.


Раніше ГУ МНС Росії по Красноярському краю повідомило, що під час походу 30-річний турист серйозно пошкодив зв'язки на нозі і не міг самостійно пересуватися по пересіченій гірській місцевості, а четверо його колег по походу не стали жертвувати авіаквитками, придбаними на зворотну дорогу в Москву, і поспішили додому, залишивши потерпілого напризволяще.

Горе-туристи навіть не повідомили про подію рятувальникам. Про те, що чоловік потребує допомоги, фахівці Південно-Сибірського пошуково-рятувального загону МНС Росії дізналися лише через добу, від матері потерпілого, яка і розповіла цю історію, - передавало відомство.
Читайте також: Турист з Москви не став заявляти в поліцію на товаришів, що кинули його в горах