Політика
9 грудня 2014
В Міноборони створили координаційний центр по звільненню заручників
Керівник центру висловив сподівання, що більшість заручників буде звільнено до кінця року
news-image

При Міністерстві оборони України створено Об'єднаний координаційний центр по звільненню заручників. Про це повідомляє "Єдність" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Є об'єктивна необхідність створення координуючого органу саме при Міністерстві оборони. Звичайно, всі заручники для нас рівні. Але коли ми забираємо хлопців, то контактуємо в основному зі Збройними силами", - розповів керівник координаційного центру Юрій Тандіт.

За його словами, до складу центру увійшли 10 громадських діячів, у яких є досвід ведення переговорів з представниками самопроголошених "народних республік" на сході України.

Тандіт відзначив, що бойовики терористичних угорупувань часто відмовляються видавати солдатів добровольчих батальйонів через їх патріотичні погляди, а офіцерів намагаються перевербувати.

Керівник центру висловив сподівання, що більшість заручників буде звільнено до кінця року. При цьому він підкреслив, що вони не звільняють заручників за гроші.

Тандіт запевнив, що новостворений центр не буде конкурувати з іншими волонтерськими організаціями, що займаються звільненням заручників, а також існуючим центром при СБУ.

Нагадаємо, раніше уповноважений президента з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що з полону бойовиків звільнено вже 1800 українців. При цьому в Центрі обміну полоненими заявили, що домовилися про повернення заручників з території РФ.

Однією з найпотужніших волонтерських організацій зі звільнення українських військовополонених є Центр звільнення полонених під керівництвом Володимира Рубана.