Події
1 вересня 2016
У ДП «АНТОНОВ» повідомили деталі угоди з Китаєм
Права інтелектуальної власності відносно "Мрії" не будуть передаватися китайській стороні.
news-image

ДП «АНТОНОВ» не передає Китаю права утримувача Сертифікату типу повітряного судна АН-225 «Мрія», у тому числі права інтелектуальної власності відносно АН-225. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП, передає «Є!»

Угода, підписана ДП «АНТОНОВ» з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China (AICC), щодо співробітництва за програмою Ан-225 є своєрідною «дорожньою мапою», яка підтверджує взаємну зацікавленість сторін у взаємодії з метою подальшого розвитку програми Ан-225. Йдеться про підготовку пропозицій щодо розробки контракту, за якими на ДП «АНТОНОВ» буде виконано добудову та модернізацію другого екземпляру Ан-225 «Мрія», - повідомила прес-служба.

Замовником цього літака виступає AICC. Таким чином, ДП «АНТОНОВ» виконує одну з основних задач авіабудівного підприємства – побудову та постачання літака замовнику.
В подальшому планується розробити контракт на створення спільного серійного виробництва модернізованого літака в Китаї за ліцензією ДП «АНТОНОВ», в якому буде задіяний не тільки ДП «АНТОНОВ», а й інші підприємства авіаційної галузі України. При цьому, права утримувача Сертифікату типу повітряного судна Ан-225 «Мрія», у тому числі права інтелектуальної власності відносно Ан-225, якими володіє ДП «АНТОНОВ», не будуть передаватися китайській стороні.

Поєднання високого інтелектуального потенціалу ДП «АНТОНОВ» та його унікального досвіду розробника транспортних літаків з широкими можливостями китайської промисловості забезпечить реалізацію цих домовленостей. Окрім фінансових надходжень, це гарантує Україні розвиток міжнародної співпраці та коопераційних зв’язків з провідними промисловими компаніями світу, які можуть бути залучені до виконання даного проекту, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що з 2015 року ДП «АНТОНОВ» входить до ДК «Укроборонпром».

Читайте також: МЗС України висловило протест у зв’язку з відкриттям «Представницького центру ДНР» у Чехії