Події
2 вересня 2016
У Шотландії стартували «дебати про незалежність»
Національне обговорення дасть змогу оцінити доцільність проведення нового референдуму про незалежність Шотландії.
news-image

Премʼєр-міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила про початок дискусії про майбутнє країни і звернулася до всіх громадян з проханням долучитися до неї. Про це повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на ЄП.

За словами Стерджен, національне обговорення дасть змогу оцінити доцільність проведення нового референдуму про незалежність Шотландії.

Глава Шотландії шотландського уряду стверджує, що "сейсмічні зміни", які настали після британського голосування за Brexit вимагають нової дискусії про майбутнє Шотландії.

Щоб переконатися, що голос кожного в Шотландії звучить у наш час змін, я сьогодні оголошую про початок найбільших в історії Шотландії дебатів про майбутнє, – заявила шотландський премʼєр.
Під час дебатів потрібно також розглянути і незалежність Шотландії, – додала вона.

Як відомо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Нагадаємо, 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС. Після цього перший міністр Шотландії Нікола Стерджен 25 червня заявила, що шукатиме "термінових дискусій" з Брюсселем з метою "захистити місце Шотландії у ЄС".  

Читайте також: МЗС України висловило протест у зв’язку з відкриттям «Представницького центру ДНР» у Чехії