Світ
2 вересня 2016
Покинутий санаторій Третього рейху стане елітним курортом
Санаторій розташований на острові Рюген.
news-image

Покинутий курорт Третього рейху на узбережжі Балтійського моря перетворили на п'ятизіркові готелі і апартаменти, пише Daily Mail, передає «Є!»

Йдеться про санаторії Прора на острові Рюген. Як зазначається, колись це був один з самих амбітних будівельних проектів нацистів: передбачалося, що Прора стане місцем відпочинку робітничого класу і буде розміщувати до 20 тис. осіб, проте роботи призупинили в 1939 році. Після війни будівлі служили казармами Радянській Армії. Після об'єднання Німеччини комплекс перейшов бундесверу, проте будови ніяк не використовувалися і стали занепадати.

Видання повідомляє, що 95% відсотків апартаментів вже розпродані, при цьому за пентхаус з видом на море покупцям довелося викласти від € 350 тис. до € 650 тис. Відпочиваючі можуть насолоджуватися процедурами спа і їжею в модних ресторанах.

На думку багатьох, комплекс ніколи не зживе з себе нацистське минуле. Однак берлінська компанія Metropole Marketing, що володіє правами на відновлення прорив, вважає інакше.

Минуле є минуле. Прора хоч і була побудована нацистами, але ніколи не використовувалася ними або їх солдатами. Тепер це прекрасне місце, де відпочиваючі можуть повернутися до природи і насолоджуватися її красою, - заявив прес-секретар компанії Манфред Хартвиг.

Урочисте відкриття оновленого комплексу заплановано на жовтень.

Про плани по перетворенню курорту в елітний комплекс стало відомо в квітні минулого року.

Читайте також: Кейт Мосс і праправнук Бісмарка зіграють весілля в Греції