Події
5 вересня 2016
Біля Одеси на турецькому судні були захоплені заручники
Двоє членів команди, озброєних ножами, нанесли кільком членам екіпажу ножові поранення.
news-image

СБУ звільнила заручників, яких захопили на турецькому судні у територіальних водах України, передає «Є!»

4 вересня з судна, що йшло під прапором Туреччини з вантажем металоконструкцій з Миколаєва до Йорданії, надійшов сигнал SOS.

За попередньою інформацією, близько опівночі два члени екіпажу вчинили на судні бійку та нанесли ножові поранення чотирьом колегам. Троє з поранених – в стані середньої тяжкості. Потім зловмисники знеструмили судно та захопили в заручники п’ять осіб. Частина екіпажу забарикадувалась, переховуючись від нападників, - повідомили в СБУ.

Після екстреної наради антитерористичного штабу СБУ в Одеській області, в якій також брали участь представники прикордонної служби, поліції, ДСНС та адміністрації порту Південний, було прийнято рішення про силове визволення захоплених членів екіпажу.

У результаті вдалого штурму турецького судна співробітники спецпідрозділу «Альфа» визволили заручників та затримали злочинців.

На борту судна виявлено четверо поранених членів екіпажу, які згодом були направлені до медичного закладу для надання необхідної допомоги. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 278 (угон або захоплення морського судна) Кримінального кодексу України.