Суспільство
5 вересня 2016
Три тисячі студентів-йорданців, що навчаються в вузах України, виявили бажання перевестися у Крим
Про це заявив ректор Кримського федерального університету.
news-image

Близько 3 тис. студентів з Йорданії, які навчаються у вищих навчальних закладах України, вирішили перевестися в Кримський федеральний університет (КФУ). Про це заявив ректор ВНЗ Сергія Донич, передає «Є!»

Три тисячі студентів-йорданців, які в даний час навчаються в вишах України, виявили бажання перевестися в Кримський федеральний університет ім. В.І. Вернадського. З ініціативою розглянути цю можливість до мене звернувся голова Товариства йордано-російської дружби Ісса Даббах.

Співробітництво в освітянській сфері між Йорданією та Кримом існує давно. Перші студенти з Йорданії приїхали до нас вчитися ще в 70-х роках. Підготовлено понад тисячу лікарів для Йорданського Королівства.

Рівень знань, одержуваних у КФУ, дає можливість студентам-іноземцям працювати не тільки в своїй країні, а й у всій Європі.

Найближчим часом ми знайдемо оптимальний механізм для реалізації заходів щодо переведення в КФУ йорданських студентів, що навчаються в Україні, - сказав Донич.

За його словами, незважаючи на санкції, КФУ веде активну міжнародну діяльність. Зокрема, тільки протягом першого півріччя структурними підрозділами і філіями університету було проведено 21 міжнародний захід із загальною кількістю учасників близько 1,9 тис осіб, з них 130 - це іноземні громадяни. В університеті працюють 46 іноземних викладачів з України, Білорусі, Литви та Туреччини. У КФУ навчаються понад 3 тисяч іноземних студентів з 50 країн світу.

Ми займаємо четверте місце серед всіх російських вузів за кількістю іноземних студентів, - похвалився Донич.

Як повідомлялося, 8 серпня делегація громадських діячів з Йорданії на чолі з головою Товариства йордано-російської дружби Іссою Даббахом відвідала Крим. На зустрічі з "главою" регіону Сергієм Аксьоновим йорданські громадські працівники запропонували налагодити обмін студентами.

Читайте також: Путін розповів про свої плани щодо участі у виборах 2018 року