Політика
6 вересня 2016
Обама посварився з президентом Філіппін
Філіппінський лідер назвав Обаму "сучим сином" , у відповідь на це господар Білого дому назвав президента Філіппін "яскравим хлопцем".
news-image

Президент США Барак Обама не зустрічатиметься у вівторок, 6 вересня, з президентом Філіппін Родріго Дутерте, який напередодні образив його. Про це повідомив офіційний представник Ради національної безпеки при Білому домі Нед Прайс, передає «Є!»

Президент Обама не буде проводити двосторонню зустріч з президентом Філіппін Дутерте. Замість цього в другій половині дня 6 вересня він зустрінеться з президентом Республіки Корея Пак Кин Хе, - йдеться в повідомленні.

Раніше Дутерте закликав Обаму не задавати йому питання про випадки позасудових страт в країні. Філіппінський президент назвав господаря Білого дому "сучим сином" і пообіцяв висловити багато неприємних слів на його адресу "на полях" саміту США-АСЕАН (Асоціації держав Південно-Східної Азії) і Східноазіатського саміту, які вже на цьому тижні пройдуть в Лаосі.

Таким чином Дутерте прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що Обама може підняти тему вбивства більше 2 тис. осіб в результаті розпочатої філіппінським лідером боротьби з торгівлею наркотиками в своїй країні.

У відповідь на це господар Білого дому назвав філіппінського лідера "яскравим хлопцем" і доручив своїм помічникам розглянути необхідність проведення "конструктивних і продуктивних переговорів" в Лаосі з ним. Зустріч глав двох держав повинна була пройти сьогодні.

Пізніше стало відомо, що президент Філіппін Родріго Дутерте висловив жаль з приводу образи, висловленої ним на адресу президента США Барака Обами. Про це повідомило агентство AFP.

Він (Родріго Дутерте - прим. ред.) шкодує про свої вислови в пресі, які стали причиною такого конфлікту, - наводить агентство комюніке уряду Філіппін.


Читайте також: Курс валют на 6 вересня