Політика
6 вересня 2016
Нардепи дозволили заарештувати суддю Чауса, який давно втік
Як стало відомо, Чаус наразі знаходиться на території окупованого Криму.
news-image

Верховна Рада України на засіданні 6 вересня дала згоду на затримання та арешт скандального судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, підозрюваного в отриманні 150 тисяч доларів хабара, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

За відповідні постанови №5070 про надання згоди на затримання та № 5071 про надання згоди на арешт та тримання під вартою судді Чауса проголосували 281 та 279 народних депутатів відповідно.

Як повідомлялося, 9 серпня НАБУ заявило про викриття судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса під час отримання хабара у розмірі 150 тис. дол. (близько 3,7 млн грн). Однак, заарештувати суддю-хабарника тоді не вдалося через наявність у нього суддівського імунітету.

Перед засіданням Ради 6 вересня комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту надати згоду на арешт судді Чауса. Водночас керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час засідання цього комітету заявив, що Чаус вже знаходиться на території окупованого Криму. Українцям це гучне затримання  запам’яталося оригінальним способом зберігання грошей – у звичайних скляних банках в огороді.

Читайте також: Суддя Чаус втік у Крим