Події
9 вересня 2016
«Київміськбуд» оголосив свій ультиматум і зупинив будівництво у столиці
Найбільший забудовник у столиці, компанія "Київміськбуд" сьогодні, 9 вересня, оголосила про припинення будівельних робіт по всьому Києву в зв'язку з ситуацією на будівництві в Святошинському районі.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на повідомлення на офіційному сайті компанії.

Події, що відбулися сьогодні вночі й вранці під офісом Київміськбуду змушують нас йти на кардинальні заходи. Ми зупиняємо все своє будівництво й оголошуємо страйк доти, поки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться", - йдеться у повідомленні.

Також будкомпанія просить втрутитися в ситуацію навколо будівництва на вулиці Святошинській міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівників поліції та народних депутатів.

Ми оголошуємо безстроковий страйк, зупиняємо всі свої роботи до того моменту, поки нашим працівникам більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик. Тепер наші інвестори - тисячі киян, які чекають на власне житло - разом з нами будуть вимагати від вас нарешті перейти до рішучих дій і захистити чесний бізнес від рейдерів", - додали у Київміськбуді.

Нагадаємо, 7 вересня повідомлялося про бійку на будмайданчику Київміськбуду на Святошино, яку активісти називають незаконною. Тоді поліція затримала понад 30 осіб.

Станом на вечір 8 вересня конфлікт навколо забудови було локалізовано.

9 вересня представники ЦК Азов почали блокування офісу Київміськбуду і перекрили всі входи в будівлю. Правоохоронці відтіснили їх, трьох порушників затримано.

Читайте також: Поліція затримала трьох молодиків під офісом «Київміськбуду»