Події
12 вересня 2016
З'явилося відео затримання прокурора Мукачевого
Геращенко звернувся до Генпрокурора з вимогою провести службову перевірку роботи прокурора Ярослава Луп'яка і звільнити його від займаної посади.
news-image

У Мережі з'явилося відео затримання прокурора Мукачевого Ярослава Луп'яка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, передає «Є!»

Він розповів, що у Мукачевому екіпаж патрульних помітив автомобіль Форд Фієста, який порушив правила дорожнього руху. Було прийнято рішення зупинити автомобіль й зробити усне попередження.

Але замість того, щоб виконати законні вимоги поліцейських, водій авто спочатку дав вискочити з машини пасажиру, а потім різко натиснув на газ. Поліцейські почали переслідувати правопорушника і зупинили його, після того, як той збив огорожу і мало не збив поліцейського, - зазначив Геращенко.

Пізніше, за його словами, з'ясувалося, що за кермом авто перебував громадянин Луп'як Ярослав Ярославович, 1990 року народження, що займає посаду прокурора Мукачівської місцевої прокуратури.

У нього на обличчі були всі ознаки сильного алкогольного сп'яніння. Замість того, щоб підкоритися законним вимогам поліцейських і надати свої документи, він спочатку спробував втекти, але через слабку фізичну підготовку йому це не вдалося і він був спійманий, - розповів радник голови МВС.

Крім того, при затриманні прокурор-правопорушник спочатку спробував чинити фізичний опір, а згодом імітував різке погіршення свого здоров'я. Потім поліцейські, законно використовуючи силу - прийоми рукопашного бою та спецзасоби - наручники - змусили прокурора-бешкетника заспокоїтися і викликали йому швидку допомогу.

Після того, як прокурора привезли в Мукачівську Центральну районну лікарню, розповів Геращенко, головним лікарем якої працює його батько, той витягнув з кишені штанів якийсь згорток і різко спустошив його вміст собі у рот.

Поліцейські справедливо запідозрили, що це був не "M & M's" і не жувальна гумка "Wrigley", а щось більш значуще для психіки і здоров'я працівника прокуратури. Прокурор залишився живий. Наскільки він залишиться після вживання вмісту згортка здоровим - покаже час, - розповів Геращенко.
Після закінчення доби з моменту події співробітники Мукачівської ЦРЛ намагалися затягнути з видачею експертизи щодо вмісту в молодому зростаючому прокурорському організмі алкоголю чи наркотичних речовин. І тільки під тиском прокуратури області та громадськості - нарешті видали її, - висловив обурення радник глави МВС.

Геращенко вже сьогодні звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою провести службову перевірку роботи прокурора Ярослава Луп'яка і звільнити його від займаної посади.